3 tips om HSP, Sterke Wil, Verlatingsangst, pittige gedrag te verminderen  – Gratis video

Kindercoach 4-21 jaar

Kindercoach en gezinscoach

Romelia Simon

 

Ik ben opgegroeid in een gezin van 4 kinderen. Binnen dit gezin was er sprake van terugkerende zorgen om 1 kind binnen het gezin. Ik zag toen al dat mijn ouders hier erg mee worstelden. Coaches en hulpverleners kwamen en gingen maar tot op de dag van vandaag heeft niets echt geholpen.

Dit raakte en inspireerde Romelia al als jong meisje. Deze gebeurtenis heeft bij haar haar hulpverlenershart aangewakkerd. Nadat ze als een verpleegkundige een tijdje op een kraam- en verlosafdeling werkte maakte ze de overstap om Social Work te gaan studeren. Ze studeerde af als sociaal pedagogische hulpverlener en maatschappelijk werker. Waarna ze als school maatschappelijk werker op twaalf basisscholen en één middelbare school ging werken. Hier trof zij vele ouders aan die radeloos voor haar zaten en haar keer op keer vroegen naar puur een oplossing voor het gedrag van hun kind. Ze moest ze doorverwijzen en vaak hoorde ze terug dat het niet echt had geholpen. Het brak keer op keer haar hart. Totdat ze besloot om zelf te gaan onderzoeken wat echt effectief was om ouders en kinderen te helpen de zorg op te lossen. Ze vond dit door zich te gaan verdiepen in de geboortepsychologie. Ze ondervond dat de reden van gedrag altijd ligt in de eerste duizend dagen van het leven van een kind ligt.

 

Wanneer de zwangerschap, de geboorte of de periode tot het derde levensjaar niet geheel stressloos is verlopen heeft dat altijd een grote weerslag op het gedrag van het kind 

Tot op de dag van vandaag weten ouders dit helemaal niet en word dit ook niet verteld door artsen, verloskundigen of het consultatiebureau.

Gewoonweg omdat deze professionals dit helemaal niet weten. De kennis van de geboortepsychologie is nog zeer onbekend. Vaak wordt er verteld dat een jonge baby hier nog niets van mee kan krijgen en de last amper beleefd zal worden door een baby. Helaas is dit absoluut niet waar maar wat wel het goede nieuws is, is dat dit wel verholpen kan worden. Vele ouders denken vaak wanneer ze dit horen dat bij hen die periode is verlopen en dat geen effect kan hebben gehad op hun kind. Maar wanneer jouw kind bovenstaande beschreven gedrag laat zien is er toch iets in die periode gebeurt waardoor je kind dit gedrag laat zien alleen jij hebt er geen weet van. Er zijn dik veertig redenen waardoor kinderen afwijkend gedrag laten zien die er afgespeeld zijn in de eerste duizend dagen.

Hoe je dat kan ontdekken leg ik uit in de gratis training.

De broer van Romelia heeft een hele heftige start gehad waardoor het zeer logisch is dat hij pittig gedrag liet zien. Omdat geen enkele hulpverlener hier rekening mee hield en de reden nooit dieper werd onderzocht werd hij nooit echt geholpen. Romelia is inmiddels mantelzorger van haar broer en zijn leven is aanzienlijk veranderd en veranderd nog steeds zeer positief. Dit is zo ontstaan omdat  Romelia en haar familie zijn gedrag steeds beter begrijpen en haar broer zich eindelijk steeds meer gezien en begrepen voelt. Waardoor het gedrag verminderd en zelf oplost. Dat gunt zij iedereen daarom heeft zij een eigen praktijk opgericht om elke ouder met een zorg om hun kind op maat te helpen.

 

romelia simon